Skip to content

Plantinstructie.

Alles voor een optimaal resultaat

Wij willen u graag ontzorgen. Onze dienstverlening stopt dan ook niet bij de kassa, maar die gaat verder dan dat. Zo hebben wij onze eigen plantinstructies, waarmee wij u willen helpen bij het planten van uw aangeschafte bomen en planten. 

Belangrijk is dat de grond rul is en daardoor goed waterdoorlatend. Om dit te bereiken dient u voor het planten de grond tot één meter diep los te maken. Rhododendrons, heide-achtigen en veel groenblijvende heesters houden van zure grond. Het is aan te bevelen om bij deze planten aan de grond turfstrooisel toe te voegen. Dit verzuurt de grond en verhoogt het organische-stofgehalte. Bij de overige planten is het aanbevelingswaarde voor het planten de grond te verbeteren d.m.v. het toevoegen van wat potgrond. Potgrond bevat een basisbemesting en is PH-neutraal. Meng deze potgrond met de bestaande grond.

Groeigarantie.

Het moet gewoon goed zijn

Op de bij ons aangekochte planten en bomen uit volle grond geven wij voor 50% groeigarantie mits goed geplant. Dat wil zeggen dat u, mocht de plant/boom niet aanslaan, voor de helft van de prijs een ander vergelijkbaar exemplaar krijgt. Het is dan wel zaak eerst samen met u te achterhalen wat de oorzaak is geweest en dit probleem te verhelpen. Op planten en bomen in pot, exoten, vaste planten en zomergoed geven wij geen garantie omdat het verplantingsrisico hiervan nihil is. Vorstschade vergoeden wij niet; Niet of beperkt winterharde artikelen dienen bij vorst vorstvrij te worden opgeslagen of indien dit niet mogelijk is, goed met plastic folie ingepakt te worden.